Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

ΜΙΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ….ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΜΙΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ….ΣΥΖΗΤΗΣΗ



Σε μία προσπάθεια να χτυπηθούν οι αξίες της συμβατικής οικονομίας και ταυτόχρονα να στηριχθούν αγώνες κινημάτων και αυτόνομων παραγωγών σε όλο τον κόσμο δημιουργήθηκε ένα δίκτυο εναλλακτικού και αλληλέγγυου εμπορίου σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Η ιδέα έφτασε στην Αθήνα αλλά γρήγορα εξαπλώθηκε στις επαρχιακές πόλεις.

Στο εναλλακτικό αυτό εμπόριο στη θέση του κέρδους αντιπαραβάλλουμε αξίες όπως την αυτονομία και την αξιοπρεπή διαβίωση του παραγωγού και το σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον. Η δράση μας περιλαμβάνει την προώθηση συγκεκριμένων προϊόντων όπως: καφέ από τους ζαπατιστικούς συνεταιρισμούς της Τσιάπας του Μεξικού (που αποτελούν τη βασική έμπνευση και τον «κορμό» της δραστηριότητάς μας), κακάο από την κοοπερατίβα El Ceibo της Βολιβίας, μάτε από το Κίνημα των Χωρίς Γη (MST) της Βραζιλίας, τσάι από το κίνημα των Adivasi και άλλους παραγωγούς της Ινδίας, ζάχαρη από συνεταιρισμούς στο Εκουαδόρ.Ταυτόχρονα συμμετέχουμε σε κινηματικές εκδηλώσεις της πόλης.

Στα πλαίσια αυτής της δράσης , σε συνεργασία με το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών , σας καλούμε ,στην συζήτηση με θέμα :

ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ: ΤΑ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΤΗΣ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗΣ ,
με ομιλητή τον Κώστα Αθανασίου ( περιοδικό RESISTENCIAS ) το Σάββατο 21 Νοεμβρίου, και ώρα 20 : 30 στον χώρο του Κοινωνικού Στεκιού – Στεκιού Μεταναστών .


ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου