Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΑΠΟ TERRA VERDE & ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΤΕΚΙ – ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Τα Χριστούγεννα φτάνουν και αργά ή γρήγορα ο περισσότερος κόσμος θα αρχίσει να ψάχνει για δώρα που θα προσφέρει σε συγγενείς και φίλους.

βιβλίακεριάcdΗ Terra Verde, η ομάδα για το εναλλακτικό και αλληλέγγυο εμπόριο, φαντάζεται λίγο διαφορετικά το σύνολο της εμπορικής διαδικασίας. Φαντάζεται μια διαδικασία που στην θέση του κέρδους θα βάζει ένα πλήθος άλλων στόχων όπως η αυτονομία και η αξιοπρεπής διαβίωση του παραγωγού, η βιωσιμότητα της δομής διακίνησης, η διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος.

Το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών στηρίζει την προσπάθεια αλλαγής των αξιών της συμβατικής οικονομίας και ταυτόχρονα της στηρίζει τους αγώνες κινημάτων και αυτόνομων παραγωγών.

Μαζί διεκδικούμε ένα χειραφετημένο κόσμο που θα χωρά πολλούς κόσμους. Πλάθουμε καθημερινά μικρές και μεγάλες αντιστάσεις, μικρούς και μεγάλους αγώνες.

Ανταλλάσουμε εμπειρίες, ιστορίες, ιδέες, όνειρα …

Μαζί θέλουμε να δείξουμε ότι μπορούμε να χτίσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης και αμοιβαιότητας, ότι μπορούμε μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες να δημιουργήσουμε, να ενισχύσουμε και να ενισχυθούμε.

Σκεφτήκαμε να διοργανώσουμε ένα παζάρι πριν τα Χριστούγεννα σε διάφορα κεντρικά σημεία της πόλης και στη δράση μας αυτή ζητάμε τη βοήθεια όλων…

Terra Verde Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών

Πρόγραμμα:

- Σάββατο 12/12, 11:00-14:00 πλατεία 1866

- Παρασκευή 18/12, 11:00-14:00 πλατεία Σπλάντζιας

- Σάββατο 19/12, 11:00-14:00 πλατεία Αγοράς

- Σάββατο 19/12, 20:00-24:00 στο χώρο του Στεκιού (τα έσοδα αυτής της βραδιάς θα δοθούν για την ενίσχυση των συσσιτίων της Σπλάντζιας)



Κάθε βράδυ μετά τις 20:00 μπορείτε να μας βρείτε στο Στέκι

(Χ’’τζημιχάλη Νταλιάνη 5, Σπλάντζια).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου